+387 33 821 095 info@profilatibh.ba

EKU FV ventilirajuće fasade su praktično, funkcionalno rješenje kako za nove tako i za zgrade koje trebaju da dožive proces renoviranja i estetskog osvježavanja.

EKU FV sistem za ventilirajuće fasade se sastoji od strukture aluminijumskih nosača i pribora na koje se kače paneli od aluminijumskog lima ili kompozitnih materijala kao što je ALUKOBOND. Postoje varijacije sa strukturalnim ili polustrukturalnim zatvaranjem.

EKU FV omogućava jednostavno i ekonomično kreiranje ventilirajućih fasada. Suština i cilj ovog sistema je praktičnost na više polja te osim što je ovaj sistem efikasan u izgradnji novih zgrada, pokazao se kao fleksibilan i ekonomičan prije svega kod renoviranja i obnavljanja postojećih objekata.

Ventilirajuči zidovi štite objekat od svih spoljnih uticaja (vjetar, kiša, snjeg…) ostvarujući visoku zvučnu izolaciju, ali ipak njihova glavna prednost i funkcija jeste u poboljšanju energetske efikasnosti. Ventilacija ostvarena u prostoru između konstrukcije i panela nastaje uz pomoć takozvanog “efekta dimnjaka“ .

Aluminijumski ili kompozitni paneli su dostupni u različitim površinskim zaštitama i dekorima, kako bi zadovoljile sve arhitektonske i dizajnerske zahtjeve.

KATALOG

EKU VF